Απόψεις & Σχόλια

Νιώθουμε μεγάλη χαρά καθώς αισθανόμαστε ότι μαθήτριες και μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Ι. Τσιαμούλη βρίσκονται στο πλευρό μας, φίλοι και συνεργάτες μας και ενθουσιώδεις εθελοντές μας. Όπως γνωρίζετε, είμαστε ελληνική ανθρωπιστική Οργάνωση εθελοντών που προσφέρει δωρεάν βοήθεια σε ανθρώπους που κινδυνεύει η ζωή τους από τα δεινά του πολέμου, των επιδημιών, της πείνας, των σεισμών κλπ. Βοηθούμε ανθρώπους να ξεπεράσουν τέτοια επείγοντα προβλήματα σε 60 χώρες του κόσμου, που βρίσκονται στην Αφρική, την Ασία, την Ευρώπη και την Αμερική. Τώρα που η πατρίδα μας, η Ελλάδα, αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες, εργαζόμαστε εδώ στη χώρα μας περισσότερο απ’ όσο στο παρελθόν. Γι αυτό το λόγο βοηθούμε το Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου και το Γενικό Νοσοκομείο της Δράμας, στη Βόρεια Ελλάδα και επίσης βοηθούμε ασθενείς – κυρίως παιδιά – στο Πέραμα και σε άλλα σημεία του Λεκανοπεδίου της Αττικής. Θέλουμε να ξέρετε ότι είμαστε υπερήφανοι για εσάς. Σας αγαπούμε πολύ και στην κάθε μαθήτρια, όπως και στον κάθε μαθητή απευθύνουμε ένα μεγάλο «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» και ένα μεγάλο «ΜΠΡΑΒΟ» για τα φάρμακα που συγκεντρώσατε και μας στείλατε.

… Οι εντυπώσεις που απεκόμισε η κυρία Ελένη Σωτηρίου από την προ καιρού επίσκεψη στο σχολείο σας και την επικοινωνία που τότε είχε με τα παιδιά σας, αλλά και από την συνολική εικόνα του σχολείου, ήταν άριστες. Σας συγχαίρουμε για το έργο που επιτελείτε στο σχολείο σας. Είναι πολύ σημαντικό να ενθαρρύνετε τα μικρά παιδιά να μετέχουν σε έργα αλληλεγγύης. Η ανθρώπινη κοινωνία έχει μέγιστη ανάγκη από αγάπη που ενώνει με άρρηκτο ψυχικό δεσμό όλα τα μέλη της.

Ξενοφών Γιαταγάνας - Πρόεδρος των Γιατρών Καρδιάς,
 
Ομότιμος Καθηγητής Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών

Χαιρετίζω με ιδιαίτερη αγάπη και εκτίμηση τις δραστηριότητες των Εκπαιδευτηρίων Ιωάννη Τσιαμούλη. Η παιδαγωγική αξία των προγραμμάτων παιδείας στηρίζεται στο υψηλό επίπεδο επιλογής και διδασκαλίας προς τους μαθητές από Διδασκάλους και Καθηγητές σπουδαγμένους με την κλασσική έννοια των σπουδών. Αγαπούν την Νεότητα, είναι αφοσιωμένοι απόλυτα ως παιδαγωγοί στους νεαρούς φίλους των, ζουν πνευματικά κοντά τους με την ευθύνη για το μέλλον των παιδιών που θα συνεχίσουν θρησκευτικές Ορθόδοξες Αλήθειες του Χριστιανισμού, τις εθνικές και πολιτιστικές παραδόσεις ως θεματοφύλακες ενός κορυφαίου ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.

Εθαύμασα την σύμπνοια μεταξύ διδασκόντων και διδασκομένων και την συνεργασία με τις οικογένειες των μαθητών καθώς και το θαυμαστό κτηριακό περιβάλλον των Εκπαιδευτηρίων και πάνω απ’ όλα έζησα ότι εκεί πρωτεύει η ΑΓΑΠΗ ΧΡΙΣΤΟΥ.
Σας ευχαριστώ με ευχές

ΑΝΝΑ ΣΥΝΟΔΙΝΟΥ,
 
Ηθοποιός

Έχοντας λάβει μέρος στην ωραία εκδήλωση των Εκπαιδευτηρίων Τσιαμούλη για τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, επιθυμώ να συγχαρώ από καρδιάς και τον κύριο Τσιαμούλη αλλά και όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης για την βραδιά εκείνη, που πολύ μας συγκίνησε όλους. Έχει ιδιαίτερη σημασία ότι οι μαθητές έφεραν σε πέρας μεγάλο μέρος της εκδήλωσης, -  μου έκανε μάλιστα εντύπωση η ποιότητα της δειγματικής διδασκαλίας, οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις που δόθηκαν. Ο Παπαδιαμάντης παρά τα όσα πιστεύονται, εφάνη ότι πραγματικά «μιλάει» και στους σημερινούς μαθητές!

Και πάλι εύχομαι συγχαρητήρια και ελπίζω με κάποια άλλη ευκαιρία να συνεργαστούμε ξανά.

Με ευχαριστίες

ΦΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ,
 
Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος της Εταιρείας Παπαδιαμαντικών Σπουδών.

Μόνο ευγνωμοσύνη νοιώθω για τον Γιάννη, αλλά και για τα παιδιά αυτού του σχολείου. Στάθηκαν δίπλα μου επί δεκαπέντε χρόνια, σε στιγμές όχι εύκολες. Τρέξανε πάντα να με βοηθήσουν χωρίς καμία ιδιοτέλεια. Μόνον για την χαρά της γιορτής και της μουσικής, εκεί που πολλές φορές κανείς δεν καταλάβαινε.

Τι λαμπρό σχολείο!

Χίλια ευχαριστώ. Ο Θεός να ’χει καλά τα παιδάκια μας.

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ,
 
Μουσικοσυνθέτης

Φέτος που συμμετείχα στο καλοκαιρινό ταξίδι με τις φυσικές επιστήμες (Summer of Science), είχα την ευκαιρία να μάθω διάφορα πράγματα που δεν γνώριζα. Από τις δύο εβδομάδες συμμετοχής μου σ’ αυτό το πρόγραμμα μου άρεσε πάρα πολύ το Θέμα Green City και το Robot. Ακόμη μου άρεσαν τα πειράματα που κάναμε, αλλά και οι δύο επισκέψεις μας, η μία στο Ευγενίδειο Ίδρυμα και η άλλη στο Αρχαιολογικό Μουσείο. Στους συμμαθητές μου που δεν συμμετείχαν θα τους έλεγα πόσο ωραία περάσαμε και θα τους μιλούσα για τις διαφορετικές και εκπληκτικές δραστηριότητες. Για το επόμενο Summer of Science θα ήθελα να πηγαίναμε περισσότερες εκδρομές. Τέλος σε όλους, όσοι  συμμετείχαν, τους εύχομαι «καλό καλοκαίρι».

ΜΑΡΙΑ ΛΟΥΚΙΣΣΑ,
 
Μαθήτρια Α' Γυμνασίου